Overige | 2 min Leestijd

De 10 voordelen van een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS

Joep van den Nieuwenhuizen
02-05-19

We krijgen regelmatig vragen van klanten over onderhoudscontracten voor SOLIDWORKS. We merken dat er onduidelijkheid over bestaat. Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden:

  • Waarom heb je een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS nodig?
  • Waarom is een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS zo duur?
  • Wat levert een onderhoudscontract mij op?

In deze blog zetten we de voordelen op een rijtje. Mocht je na het lezen van deze blog nog onbeantwoorde vragen hebben, neem dan gerust contact op, wij staan voor je klaar.

1.      Alle updates, releases en servicepacks

Met een onderhoudscontract ben je verzekerd van de laatste release en servicepacks. SOLIDWORKS verbetert haar software continu. Dankzij een onderhoudscontract krijg je dus zowel bugfixes als de laatste innovaties zodat je ontwerpproces optimaal blijft lopen.

2.      Helpdesk

Heb je een SOLIDWORKS onderhoudscontract? Dan staat onze helpdesk elke werkdag van 08.30-17.00 voor je klaar. Als je een vraag of probleem hebt, zorgen onze specialisten ervoor dat je snel weer verder kunt. Onze ervaren experts zijn volledig gecertificeerd en kijken met je mee via schermdeling om je de juiste hulp te geven.

Certified training & support provider Subscription

3.      Korting op training

Verleng je na het eerste jaar je onderhoudscontract, dan krijg je voor elke licentie een trainingsvoucher ter waarde van € 100,-. Deze kun je gebruiken om korting te krijgen op de standaardprijs voor een klassikale SOLIDWORKS-training bij Design Solutions.

4.      Toegang tot support van SOLIDWORKS

Bij een geldig onderhoudscontract krijg je toegang tot twee supportwebsites van SOLIDWORKS: MySolidWorks en de Customer Portal.

Op MySolidWorks vind je onder andere 3D CAD modellen, ondersteuning, een gebruikersforum, een kennisdatabase en toegang tot bedrijven die je 3D model kunnen produceren.

MySolidWorks

Via de Customer Portal van SOLIDWORKS kun je de nieuwste versies en servicepacks downloaden, feedback geven aan SOLIDWORKS, Service Requests en Software Performance Reports indienen en deze opvolgen.

5.      Refcards met tips, stappenplannen en instructies

Soms zit je met een korte vraag. Bijvoorbeeld: hoe spiegel je ook alweer components? Met onze unieke refcards zoek je het snel op en kun je meteen weer aan de slag.

Refcards SOLIDWORKS

6.      Freesprogramma’s met SOLIDWORKS CAM Standard

SOLIDWORKS CAM is een add-on waarmee je frees- en draaiprogramma’s kunt genereren van jouw 3D-ontwerp. Zo kun je tijdens de ontwerpfase het productieproces voorbereiden en je ontwerp controleren op maakbaarheid. Daarmee verkort je je time-to-market. Heb je een onderhoudscontract voor een SOLIDWORKS 3D CAD licentie? Dan krijg je SOLIDWORKS CAM Standard er als bonus bij – ook bij SOLIDWORKS Standard.

7.      Overtuigende beelden met Visualize Standard

Als je een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS Professional of Premium hebt, krijg je er Visualize Standard erbij. Met deze software maak je snel en gemakkelijk fotorealistische afbeeldingen van jouw model. Bijvoorbeeld om potentiële klanten te overtuigen van jouw ontwerp vóórdat je een prototype maakt of het in productie neemt.

Visualize

8.      PDM Standard

Heb je een SOLIDWORKS Professional of Premium licentie én een onderhoudscontract, dan kun je ook PDM Standard activeren. Dit is het instapniveau van de Product Data Management oplossing van SOLIDWORKS. Wat heb je eraan? Met PDM beheer en vind je gemakkelijk ontwerpbestanden zodat je ze kunt hergebruiken en fouten voorkomt.

9.      Je plukt de voordelen van Visiativ

We zijn onderdeel van het Franse moederbedrijf Visiativ. Daarom profiteer je van extra resources, internationale kennis en ervaring en bovendien Franse ondersteuning als dat nodig is. 

10.     Print je ontwerp in 3D met 3DXpert

Tot slot nog een mooie uitsmijter: bij een onderhoudscontract voor een SOLIDWORKS Professional of Premium licentie heb je de mogelijkheid om 3DXpert te gebruiken. Met deze add-in kun je je 3D ontwerp gemakkelijk omzetten in een bestand voor een 3D printer. Check dit blogartikel voor meer info.

Conclusie

Een SOLIDWORKS onderhoudscontract levert je heel veel voordeel op. Je krijgt extra functionaliteiten die veel waarde toevoegen en je kunt elke werkdag rekenen op de support van onze experts. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Neem contact op

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Joep van den Nieuwenhuizen