SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

5 vergeten Sheet Metal functies

Walter Poot
09-12-20

Bijna iedereen gebruikt wel eens de Sheet Metal features in SOLIDWORKS. Maar ken je ook alle mogelijkheden van Sheet Metal en maak je er optimaal gebruik van? Bekijk de onderstaande features van Sheet Metal en ga na hoe je deze het beste kunt toepassen op je eigen werk.

1 Edge Flanges kunnen ook op circulaire Edges

Edge Flanges kunnen niet alleen gemaakt worden op rechte randen. Je kunt ze nu ook maken op circulaire randen.Circular Edge Flange

2 Link je zetfactoren aan een SOLIDWORKS material

In de materiaaldatabase van SOLIDWORKS is het mogelijk om de Sheet Metal eigenschappen te koppelen aan een materiaal. Op die manier kan je door een materiaal te kiezen gelijk de zet-tabellen (Bend Table) koppelen aan je model.

Bend Table

3 De Tab en Slot feature kun je ook in part en assemblies toepassen

Tab en Slot geeft de mogelijkheid om in zowel parts als samenstellingen Tab en Slot koppelingen te maken tussen bodies of parts. Op deze manier kan je een Sheet Metal pakket maken dat direct in elkaar kan worden geklikt.

Tab and Slot

4 Three Bend Corner Reliefs voor een nette overgang

Gebruik deze feature om in een aansluiting van drie hoeken een nette overgang te maken. Op deze manier kan de opening in de hoeken worden geminimaliseerd.

Three Bend Corner Reliefs

5 Mirror Part en Mirror Component werkt ook voor plaatwerk!

Bij een Mirror Part (part) of Mirror Component (assembly) kunnen alle Sheet Metal eigenschappen mee gespiegeld worden. Zo kan zowelvoor het origineel als voor het gespiegelde deel een nette tekening worden gemaakt, inclusief alle bend notes en zetlijnen.

Ziezo, je zal niet meer snel uit je plaat gaan omdat je de Sheet Metal functies in SOLIDWORKS niet kent. Dankzij deze blog weet je ze voortaan wel goed te herinneren.  

Mirror Part Component Sheet Metal

Meer weten?

Je kunt bij Design Solutions een SOLIDWORKS Plaatwerk training volgen. Tijdens deze eendaagse cursus leer je SOLIDWORKS optimaal te gebruiken voor het modelleren van plaatwerk. Check hier of deze training wat voor jou is.

Bekijk ook ons webinar met tips over het modelleren van plaatwerk in SOLIDWORKS.  

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Walter Poot