SOLIDWORKS | 1 min Leestijd

Bekijk al je SOLIDWORKS systemen met CAD Admin Dashboard

Walter Poot
03-03-21

SOLIDWORKS heeft een instelling in de options waarbij gevraagd wordt om informatie te delen met de R&D van SOLIDWORKS. Dankzij deze informatie kunnen ze de software continu verbeteren. Deze functie noemen ze ook wel ‘performance logging’.

Performance Logging

Deze optie vind je bij Tools -> Options -> General. Dit heeft een bijkomend voordeel. Zo krijg je als CAD Admin een overzicht van alle SOLIDWORKS systemen die geregistreerd staan op jouw account. Voorwaarde is wel dat ze de performance logging hebben aangevinkt. Dit overzicht is je CAD Admin Dashboard.

Waar vind je het CAD Admin Dashboard?

Dit CAD Admin Dashboard kan je terugvinden in de Customer Portal van SOLIDWORKS. Of door direct naar SOLIDWORKS.com/CADadmin te gaan.

Quick Links CAD Admin

Als je ‘performance logging’ nog niet hebt ingesteld dan krijg je deze melding:

CAD Admin error

Wat zie je in het CAD Admin dashboard?

In het overzicht zie je configuraties van de pc’s. Dit kun je gebruiken om je systemen optimaal te gebruiken.

Ook zie je welke templates, file locations en performance instellingen worden gebruikt en of de grafische kaart driver ondersteund wordt en up-to-date is.

Als er op de pc van de gebruiker een Rx benchmark is gedraaid, dan kun je de resultaten hiervan ook zien. Zo kan je in een oogopslag zien welke systemen het best en het slechtst presteren, en kun je dit gericht aanpakken. Wil je meer weten over de Rx tool? Lees dan de blog: ‘SOLIDWORKS Rx: de EHBO-koffer van SOLIDWORKS

CAD Admin overzicht

Meer weten?

Onze experts kennen alle ins en outs van SOLIDWORKS. Heb je een vraag waar je zelf niet uitkomt? En heb je een geldig onderhoudscontract? Bel dan gewoon eens met onze helpdesk. Dat zou je zomaar een hoop uitzoekwerk kunnen besparen!

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Walter Poot