3D CAD | 1 min Leestijd

Een blik in de toekomst: Wat biedt SOLIDWORKS 2021?

Mattias De Craecker
23-04-20

Het is een traditie dat SOLIDWORKS tijdens haar jaarlijkse evenement een ‘technology preview’ geeft om de nieuwe functionaliteiten die nog in ontwikkeling zijn aan klanten te tonen.

Zo ook dit jaar! Tijdens 3DExperience World 2020 werden verschillende nieuwigheden getoond in break-out sessies om de gebruikers die deze functies het meeste gaan gebruiken een goed beeld te geven van wat ze in SOLIDWORKS 2021 mogen verwachten.

In dit artikel bespreek ik een aantal van de gepresenteerde nieuwigheden die je in SOLIDWORKS release 2021 kunt verwachten.

Plaatwerk in SOLIDWORKS 2021: Curved Edge Flange 

Je kunt in SOLIDWORKS 2021 Edge Flange features gebruiken op niet planaire tangentiele edges van een bestaande base, swept of edge flange.

Dat klinkt nogal ingewikkeld, maar anders gezegd komt het hier op neer: je kunt de Edge Flange nu op meer plekken toepassen. Zo kun je vloeiendere overgangen maken.

1 edge flange

Uitbreiding van de functie Silhouette Defeature

De tweede verbetering in SOLIDWORKS 2021 die ik met je wil delen, betreft de Silhouette Defeature functie. Deze functie is uitgebreid waardoor je nu ook een versimpelde samenstelling kunt opslaan als een afgeleide configuratie van de bestaande samenstelling.

 2. silhouette defeature

Appearances: Color Picker tool

Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is deze nieuwe functie in SOLIDWORKS 2021 een leuke aanvulling. Je kunt in SOLIDWORKS 2021 namelijk gemakkelijk kleuren selecteren vanuit andere applicaties met de Color Picker Tool. Handig als je ergens een mooie kleur ziet en je weet de kleurcode nog niet. Klik erop met de Color Picker en SOLIDWORKS werkt je appearance en model meteen bij.

3. color picker tool

Verbeterde Detailing Mode van Werktekeningen

In SOLIDWORKS 2021 kun je oude dimensions in drawings aanpassen. Dat was eerst niet mogelijk.  In voorgaande versies kon je alleen nieuwe dimensions toevoegen. Ook zul je in release 2021 van SOLIDWORKS Detail, Break en Crop Views kunnen aanmaken, aanpassen, verplaatsen en bematen.

Maar dat is nog niet alles. Je kunt straks in SOLIDWORKS 2021 eveneens Hole Callouts toevoegen voor Hole Wizard gaten en Extruded Cuts.

4. detailing mode

5. detailing mode

6. detailing mode

Meer weten?

Wil je meer weten over nieuwe functionaliteiten in SOLIDWORKS? Houd dan onze blog in de gaten. Mocht er nieuws zijn, zullen wij het met je delen.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Mattias De Craecker