SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

Hé, mijn Quick Access Toolbar is weg!

Jeroen Spee
10-09-20

Werk je met SOLIDWORKS 2020 en ben je al een tijdje je Quick Access toolbar kwijt? Je bent niet de enige, wij krijgen deze vraag vaak. Deze toolbar is verhuisd. Gelukkig kregen we een kaartje!

Verhuisbericht - kopie-1Na jarenlang gelukkig wonen in de Menubalk gaan we nu een nieuw avontuur aan in ons nieuwe thuis in de CommandManager! Het is niet ver, we blijven wel binnen SOLIDWORKS! Ons nieuwe adres is: CommandManager 1.

Waar vind je de Quick Access Toolbar in SOLIDWORKS 2020?

1 nieuwe plek

Je vindt de Quick Access Toolbar bij SOLIDWORKS 2020 nu dus in de CommandManager. Dit heeft SOLIDWORKS gedaan om het gebruikersgemak van de interface te verbeteren. Maar misschien vind je die verhuizing helemaal niet fijn.

Heb je heimwee naar je vertrouwde toolbalk op de vertrouwde plek? Je kunt deze weer tevoorschijn halen via het customize menu in 3 stappen.

Stap 1: Klik op het tandwiel en ga naar ‘Customize’.

2 stap 1 customize

Stap 2: Kies in het ‘Toolbars’ de optie ‘Show in the Menu Bar’.

3 stap 2 toolbars

Stap 3: Voilà, je bent er!

4 stap 3 klaar

Meer handigheidjes

Dit is een voorbeeld van een de talloze handigheidjes van onze engineers. Wil je meer? Neem eens een kijkje in de categorie SOLIDWORKS Tips. Heb je een vraag zoals deze en heb je een onderhoudscontract? Bel dan gewoon met onze helpdesk. Grote kans dat ze je zo kunnen helpen.

 

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Jeroen Spee