SOLIDWORKS Tips, 3D CAD, Overige | 1 min Leestijd

Hoe gebruik je de DraftSight 2D CAD software voor je 3D proces?

Robert Slegers
03-01-20

DraftSight, de 2D CAD software van Dassault Systems, heeft op dit moment maar liefst 3 miljoen geregistreerde gebruikers en 6,5 miljoen downloads bereikt. Dit is voor Design Solutions reden genoeg om je te vertellen wat DraftSight is en belangrijker nog om uit te leggen waarom er zoveel mensen zijn die het gebruiken.

Wat is DraftSight?

DraftSight is een innovatieve 2D design tool die ontwikkeld is door dezelfde mensen achter krachtige 3D-ontwerp tools zoals SOLIDWORKS en CATIA. DraftSight is gebaseerd op jarenlange gebruikerservaring om ervoor te zorgen dat je direct aan de slag kunt met deze software.

DraftSight heeft dezelfde intelligentie en aanpak als andere programma’s van Dassault Systèmes. De Property Manager binnen DraftSight bijvoorbeeld, laat je toe om elk aspect van de elementen in een tekening te beheersen. Deze tool is vrijwel gelijk aan de Property Manager in SOLIDWORKS 3D CAD.

Voordelen van de DraftSight 2D CAD software

  • DWG-bestanden maken, bewerken en bekijken
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Vervangt je (betaalde) traditionele 2D software
  • Gebruik van bestaande 2D data
  • Export bestanden naar de DWG/DXF formaten.

Screenshot-DraftSight

Hoe kun je DraftSight gebruiken in je 3D ontwerpproces?

Vaak hebben we de neiging om ons te concentreren op de ‘coole’ functies van de 3D-producten. Echter wat vaak vergeten wordt, is dat 2D nog steeds een belangrijk onderdeel kan zijn in het ontwerpproces. Een tool zoals DraftSight kan bijvoorbeeld eenvoudig worden gebruikt voor het inlezen van legacy data. Of om een 3D-model op te zetten door een bestaande 2D file op te schonen in DraftSight en vervolgens te importeren in SOLIDWORKS.

DraftSight is niet meer gratis

Begin 2019 heeft Dassault Systèmes - het moederbedrijf van DraftSight en SOLIDWORKS - besloten om DraftSight niet meer gratis ter beschikking te stellen. Als je nog een oude versie hebt draaien, zou je die nog tot het einde van het jaar gratis moeten kunnen gebruiken. Vanaf 2020 zul je ervoor moeten gaan betalen. Als je nu DraftSight 2019 downloadt, moet je voor het gebruik ook al gaan betalen (update mei 2019). 

Interesse?

Wil je meer lezen over de verschillende versies van DraftSight of direct een offerte aanvragen, ga dan naar onze DraftSight pagina.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Robert Slegers