3D CAD | 2 min Leestijd

Maak een goede SOLIDWORKS start met de Kick-off dag

Jeroen Spee
26-02-20

Je hebt besloten te werken met SOLIDWORKS, een professioneel 3D CAD-systeem. Een belangrijke beslissing! Maar met de aanschaf alleen ben je er niet. Natuurlijk kun je zelf aan de slag met de installatie van SOLIDWORKS en alle instellingen, of je kan een beroep doen op onze SOLIDWORKS kick-off dienst. Tijdens een SOLIDWORKS kick-off dag helpen we je met de installatie en de eerste inrichting, zodat je daarna zonder problemen aan de slag kunt.

Een kick-off dag is niet alleen van toegevoegde waarde voor nieuwe SOLIDWORKS-gebruikers, maar ook voor klanten die al jaren in SOLIDWORKS werken. Wat wij veel bij klanten zien is dat SOLIDWORKS in het verleden niet op de juiste manier is geïnstalleerd en ingesteld of dat het een ratjetoe is aan verschillende templates en file locaties. Wij helpen jou om deze zaken weer centraal te organiseren zodat iedereen met dezelfde instellingen en templates zo efficiënt mogelijk kan werken.

De kickoff dag bestaat uit twee delen:

  • Software installeren en/of upgraden naar de nieuwste versie
  • Inrichten en customisatie van de software

Software installeren

De SOLIDWORKS-software krijg je via een downloadlink van SOLIDWORKS. Uiteraard ontvang je ook installatie-instructies. Deze installatie kun je zelf doen of aan ons over laten. Het voordeel van dat laatste is dat wij direct controleren of bijvoorbeeld verwijzingen goed staan en deze zo nodig aanpassen. Bij een upgrade van de software zorgen wij voor een schone installatie zodat eventuele oude SOLIDWORKS-folders en registry keys worden verwijderd.

Inrichten / customisatie van de software

Na de installatie gaan we verder met een eerste inrichting van de software. Die bestaat uit een aantal stappen waardoor je daarna zo efficiënt mogelijk kan werken met SOLIDWORKS.

1

Sjablonen

Over het algemeen werken de meeste bedrijven met vaste sjablonen op basis van de huisstijl. Wij zorgen voor het inrichten van de templates (part, assembly, drawing), het ontwerpen van de tekenkaders, conform de huisstijl voor verschillende papierformaten en het inrichten van standaard stuklijst-, zaaglijst- en revisietabellen.

Standaardproperties, materialen, profielen en tools

Door de Custom Property tool in te richten kun je properties gemakkelijk doorgeven aan parts, assemblies en drawings zodat deze kenmerken ook op de tekening komen. Dit is ook handig voor als je later met SOLIDWORKS PDM gaat werken.

We richten ook een persoonlijke materialendatabase voor je in, zodat de SOLIDWORKS gebruiker gemakkelijk en snel de correcte materialen kan kiezen uit jouw eigen database.

2

Weldment profile bibliotheek en SOLIDWORKS Toolbox

Een ander onderdeel waar we je tijdens onze SOLIDWORKS kick-off dag bij kunnen helpen is het inrichten en opzetten van een een lijst van lasprofielen die gebruikt worden door jouw organisatie. Maak je gebruik van de SOLIDWORKS Toolbox, dan richten we deze ook voor je in.

Overal dezelfde instellingen en templates

Beschik je over een server, dan zorgen wij dat alle templates en databases hier gestructureerd worden geplaatst. Bovendien is dit ook een stuk veiliger omdat deze omgevingen vaak worden geback-upt.

Als laatste slaan we alle SOLIDWORKS-instellingen op en distribueren we ze over de verschillende werkstations. Hierdoor werkt iedereen met dezelfde SOLIDWORKS-instellingen en templates. Deze setting file kan je hergebruiken wanneer je bijvoorbeeld een nieuw werkstation moet inrichten.  

Meer weten?

Heb jij na het lezen van deze blog behoefte aan een kick-off dag? Wil je een weten wat een SOLIDWORKS Kick-off voor jouw bedrijf kost? Neem dan contact op met jouw accountmanager of via ons algemene nummer en dan bespreken we graag vrijblijvend wat er gedaan moet worden. Daardoor kunnen we jouw SOLIDWORKS gebruik succesvol aftrappen voor de scherpste prijs en weet je zeker dat je deze eenmalige instelkosten binnen no-time hebt terugverdiend.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Jeroen Spee