3D CAD | 1 min Leestijd

SOLIDWORKS 2021: 2 interfaceverbeteringen

Arne Van Nieuwenhuyze
24-09-20

SOLIDWORKS 2021 is uit! Vandaag behandelen we 2 verbeteringen in de interface.

1 Verander de taal van de Feature-tree

Werk je met engineers uit een ander land? Dan kan je feature tree er wel eens exotisch uitzien. Als je features in de boomstructuur allemaal in een andere taal staan, kan het weleens lastig zijn om die ene loft (阁楼), spreek uit: Gélóu, of extrude( 拉伸),spreek uit: Lā shēn, te vinden.

Goed nieuws: in SOLIDWORKS 2020 kan je de feature-tree in een taal naar keuze wijzigen:

Deel 1 A

Deel 1  B

 

2 Zie welk scherm van SOLIDWORKS actief is

Ein-de-lijk!

Hoe vaak is dit bij jou al voorgekomen? Je hebt meerdere bestanden openstaan in SOLIDWORKS, en 1 bestand ben je aan het bewerken, tot je een mailtje ziet binnenkomen. Je besluit dit mailtje snel te beantwoorden. Dan ga je terug naar SOLIDWORKS. Maar … waar was ik gebleven?

Je kunt alleen maar het bestand openen dat actief is. Maar welk venster van SOLIDWORKS is nu het goede?

Wederom goed nieuws: je ziet vanaf SOLIDWORKS 2021 welk venster van SOLIDWORKS actief is! De niet-actieve schermen worden grijs weer gegeven.

Ook handig: als je meerdere SOLIDWORKS bestanden open hebt staan, zie je ook voor welk bestand de PropertyManager actief is. Je hoeft alleen maar met je muiscursor erover te zweven!

Deel 1 C

Wanneer je een ander bestand wilt activeren, moet je de PropertyManager wel afsluiten.

Meer weten?

Lees hier meer over de 10 3D CAD verbeteringen, hoe je SOLIDWORKS 2021 downloadt of lees hier meer blogs over 2021.

 

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Arne Van Nieuwenhuyze