SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

Treehouse: schematische visualisatie in PDM

Arne Van Nieuwenhuyze
21-10-20

Een lijstweergave van onderdelen en samenstellingen is best handig, maar er gaat toch niets boven de treehouse. Goed nieuws: sinds SOLIDWORKS 2020 SP2 kun je met 1 druk op de knop een schematische visualisatie van je samenstelling weergeven vanuit PDM. Je gebruikt hiervoor de functionaliteit die gebruikt wordt in SOLIDWORKS Treehouse. Zo ziet dat eruit:

Treehouse pdm 2

Hoe activeer je de treehouse in PDM?

Je activeert deze weergave vanuit de contains tab, door op “treehouse view” te klikken:

Treehouse pdm 3

Het voordeel van deze weergave is dat je snel ziet hoe een bepaalde samenstelling is opgebouwd:

Treehouse pdm 4

Een leuk extraatje is dat je meteen een export kan doen van alle thumbnails, bijvoorbeeld om deze te gebruiken voor labels te maken op verpakkingen o.i.d.:

Treehouse pdm 5

Meer weten?

Neem eens een kijkje in onze webinars-agenda. Wie weet zit er een onderwerp bij wat je aanspreekt! Voor meer tips zie de categorie SOLIDWORKS Tips op onze blog.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Arne Van Nieuwenhuyze