SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

Vereenvoudig je hole wizard!

Arne Van Nieuwenhuyze
16-07-20

 

De hole wizard van SOLIDWORKS is een erg complete tool, misschien wel iets te compleet. De uitgebreide collectie aan normen in SOLIDWORKS maken het soms lastig om het overzicht te bewaren. Daardoor verlies je misschien tijd.

Gelukkig kan je deze lijst aanpassen zodat je sneller vindt wat je zoekt. We zijn niet voor één gat te vangen. Hoe pas je de lijst aan? Lees snel verder, dan tover je zo de lijst weg.

Hoe pas je de Hole Wizard aan?

De hole wizard in SOLIDWORKS wordt aangestuurd door een aparte tool. Deze kan je in je Windows menu vinden onder START > SOLIDWORKS Tools > Toolbox Settings:

3

Zodra Toolbox Settings is opgestart, kies je voor Hole Wizard door erop te klikken:

 4

Vink de opties aan of uit

De eerste optie is het aanpassen van de Standards. Als bij de norm een vinkje staat, wordt deze weergegeven in SOLIDWORKS. Per default staan alle vinkjes aan, wat wil zeggen dat deze allemaal te selecteren zijn in SOLIDWORKS, dus ook (voor ons) exotische normen. Als je niet in een exotische bui bent, vink dan alle standaarden uit die je niet gaat gebruiken. Zo ben je minder tijd kwijt met zoeken en heb je meer tijd voor mooiere ontwerpen! Met een korter overzicht van normen is efficiëntie de norm!

Origineel:

5

Aangepast:

7

Vergeet niet na iedere aanpassing deze op te slaan door op het save symbooltje bovenaan de tool (een ouderwetse diskette) te klikken.

Je kunt ook een of twee niveaus dieper het aantal keuzes terugschroeven:

9

 10

Om bepaalde maten uit te schakelen die je weinig of nooit gebruikt:

 11

12

Spijt gekregen?

Heb je spijt gekregen want je hebt toch net die ene norm of maat nodig die je gedeactiveerd hebt? Vink deze terug aan en deze is weer beschikbaar in SOLIDWORKS!

Meer weten?

Wil je eens een dagje je kennis opfrissen van SOLIDWORKS? Overweeg dan de Refreshtraining. In één dag word je weer helemaal up-to-date gebracht.  

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Arne Van Nieuwenhuyze