3D CAD | 2 min Leestijd

Waarom je moet overstappen van een Autodesk abonnement naar SOLIDWORKS!

Driek Cornelissen
28-05-20

Werk je nog met Inventor, AutoCAD of Creo en hik je al een tijdje aan tegen de abonnementsvormen die Autodesk en PTC sinds enige tijd opleggen? Heb je eigenlijk helemaal geen zin in een abonnementsvorm waarbij je maandelijks een bedrag betaalt voor je 3D CAD pakket? Dan is het tijd om eindelijk over te stappen naar het gebruiksvriendelijke SOLIDWORKS.

Bij SOLIDWORKS kies je zelf!

SOLIDWORKS en moederbedrijf Dassault Systèmes hebben ons als reseller heel duidelijk gemaakt dat ze absoluut niet van plan zijn het licentiemodel af te schaffen. De perpetual license van SOLIDWORKS blijft. Er bestaat geen SOLIDWORKS abonnement en dat komt er ook niet. Toch heeft SOLIDWORKS een alternatief voor de perpetual license: een volledige tijdelijke licentie. De keuze is aan jou.

Jouw eeuwige eigen licentie

Een perpetual license is initieel duurder, maar op de lange termijn de voordeligste keuze. Bovendien is de software jouw eigendom. Zolang je een werkstation hebt dat de SOLIDWORKS 3D CAD software kan draaien, kun je deze blijven gebruiken. Zelfs als je ooit besluit om het onderhoudscontract niet te verlengen (of dat wenselijk is, is een andere vraag). 

Een volledige tijdelijke licentie

SOLIDWORKS snapt dat een perpetual license voor bijvoorbeeld start-ups een flinke investering is. Andere klanten willen simpelweg flexibiliteit. Daarom biedt SOLIDWORKS zogenaamde term licenses. Dit zijn tijdelijke licenties die geldig zijn voor een afgebakende periode (term) van 3 of 12 maanden. Een term license geeft je exact dezelfde functionaliteit en exact dezelfde ondersteuning als een perpetual license.

Opschalen van SOLIDWORKS licenties

Desgewenst kun je de twee types SOLIDWORKS licenties combineren. Stel: je hebt al een perpetual license en huurt een freelance technisch tekenaar in voor een groot project. Je koopt een term license van 3 maanden voor die freelancer. Na 2,5 maanden blijkt dat het project flink uit zal lopen. Je contacteert je SOLIDWORKS reseller en laat de term license opwaarderen tot 12 maanden. Geen probleem! Bij SOLIDWORKS kan dat. Na die 12 maanden vervalt de term license.

Gebruiksvriendelijke SOLIDWORKS interface

SOLIDWORKS licenties bieden flexibiliteit

Kies je voor een floating perpetual license, dan kun je hem delen via je netwerk. Iedereen in je bedrijf kan die licentie gebruiken tot in lengte van dagen (één tegelijk natuurlijk). Een term license kun je echter niet delen, die hoort bij een uniek (standalone) werkstation.

Daar staat tegenover dat je de term license kunt reactiveren wanneer je maar wilt. Een voorbeeld: je hebt een term license die loopt van januari tot en met maart. In april vervalt hij en heb je hem niet meer nodig. Je zit niet vast aan stilzwijgende verlenging en doorlopende kosten. In oktober concludeer je dat je de term license weer een jaar lang nodig hebt en vernieuw je hem voor 12 maanden. Je betaalt vooruit voor die 12 maanden en geen cent meer. Daarna pauzeer je hem weer een paar maanden, waarna je hem opnieuw voor 3 maanden vernieuwt, enzovoort. Precies zoals het jou uitkomt.

Persoonlijke ondersteuning

De keuze van Autodesk en PTC voor abonnementen impliceert dat er op termijn geen rol meer is weggelegd voor resellers. De ondersteuning op Inventor, AutoCAD en Creo zal evolueren naar een centraal en geautomatiseerd online kanaal. SOLIDWORKS daarentegen gelooft en investeert in de toegevoegde waarde van lokale resellers, hun trainingen, hun expertise, hun marktkennis en hun helpdesk. Simpel gezegd: kiezen voor SOLIDWORKS software is kiezen voor persoonlijke ondersteuning door een SOLIDWORKS gecertificeerde expert in je eigen taal. Het is maar net wat je wilt.

Jabiru---Screenshot

Overstappen van Autodesk naar SOLIDWORKS

In SOLIDWORKS 2017 en 2018 zaten weer verschillende verbeteringen die het simpeler maken om Inventor of AutoCAD bestanden te gebruiken in SOLIDWORKS, en dus om over te stappen. Bovendien ontwikkelt SOLIDWORKS zijn producten continu en luistert het daarbij naar input van gebruikers. Overstappen naar SOLIDWORKS wordt steeds beter en gemakkelijker.

Haal meer uit je 3D CAD budget

Tot slot, SOLIDWORKS geeft een paar periodes per jaar flinke korting op alle producten en alle licentievormen. Wil je je investeringsbudget optimaal benutten? Houd dan onze website of die van SOLIDWORKS in de gaten en stap op het juiste moment over. Nog slimmer: schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan de pagina Over ons en je krijgt vanzelf bericht. Wil je samen de mogelijkheden verkennen? Maak dan - geheel vrijblijvend - een afspraak met ons.

Neem contact op

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Driek Cornelissen
Marketing Manager