Data Management | 1 min Leestijd

SOLIDWORKS PDM 2020 deel 3: betere workflows

Berry Mulder
27-01-20

Met de release van SOLIDWORKS 2020 is ook Product Data Management (PDM 2020) beschikbaar. In SOLIDWORKS PDM 2020 zijn er naast diverse verbeteringen ook nieuwe mogelijkheden waarover ik graag iets meer vertel. Vandaag deel 3 van de serie: betere workflows.

Betere workflows

In 2020 is een nieuwe voorwaarde toegevoegd aan de workflows: ‘Child Reference current State’. Deze nieuwe conditie controleert de workflowstatus van onderliggende referenties. In sommige situaties is dat nodig. Ik geef je een voorbeeld.

In onderstaande afbeelding wordt de Drawing met de transitie ‘Passed Approval’ van Development naar Approved goedgekeurd terwijl het bijbehorend SOLIDWORKS Part niet wordt meegenomen in de transitie (uitgevinkt).

Het resultaat zou betekenen dat de tekening is goedgekeurd terwijl het model op tekening nog in de status Under Change blijft staan en aangepast kan worden.

Dit is niet de bedoeling. Je voorkomt dit met de nieuwe conditie ‘Child Reference current State’.

7

Deze nieuwe conditie kun je ook inzetten voor het voorkomen van het vrijgeven van een samenstelling waarin componenten worden gebruikt die vervallen (Obsolete) zijn. De gebruiker moet eerst de vervallen componenten vervangen voordat de samenstelling vrij geven wordt.

Meer informatie

Deze blog is het derde deel van een serie. Lees hier de andere delen:

Deel 1: betere prestaties

Deel 2: sneller gegevens vinden

Deel 4: gebruiksgemak in Web2

Kijk voor alle verbeteringen in SOLIDWORKS PDM 2020 op: What's New in SOLIDWORKS PDM 2020

Ben je van plan om SOLIDWORKS PDM te gaan upgraden naar 2020 check de systeemeisen op de website van SOLIDWORKS: SOLIDWORKS and SW PDM System Requirements

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SOLIDWORKS PDM of wat er komt kijken bij het upgraden van  SOLIDWORKS PDM neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Berry Mulder