Data Management | 1 min Leestijd

SOLIDWORKS PDM 2020 deel 4: gebruiksgemak in Web2

Berry Mulder
03-02-20

Met de release van SOLIDWORKS 2020 is ook Product Data Management (PDM 2020) beschikbaar. In SOLIDWORKS PDM 2020 zijn er naast diverse verbeteringen ook nieuwe mogelijkheden waarover ik graag iets meer vertel. Vandaag deel 4 van de serie: meer gebruiksgemak in Web2

Meer gebruiksgemak in Web2

Met SOLIDWORKS PDM Web2 kan iedereen, intern of extern, toegang krijgen tot de juiste gegevens via een webbrowser. Deze webomgeving van SOLIDWORKS PDM 2020 is verbeterd.

Meten

Je kunt nu meten in SOLIDWORKS bestanden. Gebruik vlakken, randen of punten om geometrie op te meten net zoals in SOLIDWORKS en eDrawings.

8 groot

Stuklijsten in Web2

Wil je snel een stuklijst bekijken? Dat kan nu in SOLIDWORKS PDM Web2 2020.

De ‘As Built’ (vrijgegeven) of ‘Latest’ (meest recente) stuklijst ophalen is mogelijk. Ook worden configuraties en weldments ondersteund.

Je kunt nu ook deze acties gebruiken in Web2 2020:

  • Wijzigen van de status
  • Uitchecken
  • Downloaden

10

Samenstellingen downloaden

Gebruikers die toegang hebben tot de webomgeving van SOLIDWORKS PDM kunnen nu complete samenstellingen met gerelateerde onderdelen en tekeningen in 1 keer downloaden.

12

Je ziet hier een lijst van te downloaden bestanden met diverse opties zoals laatste of gerefereerde versie, inclusief submappen en tekeningen.

15

Het proces van uploaden van bestanden naar SOLIDWORKS PDM via de webomgeving is ook sterk verbeterd. Je sleept nu eenvoudig mappen en bestanden en het venster voor het inchecken van de bestandsstructuur verschijnt automatisch.

Na het invoeren van een opmerking kun je de bestanden inchecken.

14

Meer informatie

Deze blog is het vierde deel van een serie. Lees hier de andere delen:

Deel 1: betere prestaties

Deel 2: sneller gegevens vinden

Deel 3: betere workflows

Kijk voor alle verbeteringen in SOLIDWORKS PDM 2020 op: What's New in SOLIDWORKS PDM 2020

Ben je van plan om SOLIDWORKS PDM te gaan upgraden naar 2020 check de systeemeisen op de website van SOLIDWORKS: SOLIDWORKS and SW PDM System Requirements

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SOLIDWORKS PDM of wat er komt kijken bij het upgraden van  SOLIDWORKS PDM neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Berry Mulder